De facetten van Facet
Voor ons begint elke opdracht met het leren kennen van onze opdrachtgevers, hiervoor starten we met een conversatie waarin we hun persoonlijkheid, wensen en noden ontdekken. Welk droomscenario hebben ze in hun hoofd? Hoe leven ze? Hoe ontvangen ze gasten? Waar brengen ze de meeste tijd door? Het antwoord op deze vragen is het begin van een puzzel, een spel met volumes en blokken dat uiteindelijk op zijn plek valt.
Designed to last
We geloven niet in trends, maar wel in vernieuwing en innovatie zodat onze woningen de tand des tijds doorstaan. We gebruiken duurzame materialen, we geven een hedendaagse twist aan ambacht en vakmanschap en creëren zo projecten met een ziel, die klaar zijn voor de toekomst.
‘De heilige drievuldigheid’
We geloven in een harmonieus geheel van architectuur, interieur en tuin, die op een conceptmatige manier bij elkaar worden gebracht. We hebben een voorliefde voor inheemse plantensoorten en modernistische interieurs, waarbij de verschillende onderdelen naadloos in elkaar overlopen.
Perfectie zit in de kleinste dingen
Voor ons betekent perfectie het uitwerken van de kleinste details om zo tot een maximaal uitgepuurde vormgeving te komen. Al van bij de ruwbouw ligt de focus op deze details, die voor ons een cruciaal onderdeel zijn van het totaalconcept van een woning.
Tijdloze vormentaal
Baksteen, zichtbeton, inkapseling van de woning in de omgeving, het zijn allemaal elementen die typisch zijn voor de Turnhoutse School. We komen uit de streek en laten ons graag inspireren door deze iconische stijl, maar geven er een actuele twist aan.
Less is more, maar niet altijd
Voor ons is less niet altijd more, tenzij het over ruimte-indeling gaat. We maken graag komaf met overbodige volumes om plaats te maken voor patio’s, water-elementen of lichtkoepels om zo een woning te maken waarin alle elementen perfect in evenwicht zijn.
Achter de façade gebeurt het
Onze woningen gaan het liefst in dialoog met de tuin en de omgeving. Op die manier laten onze woningen zich steeds weer opnieuw ontdekken. Buiten wordt een verlengde van binnen, de verschillende volumes spelen kat en muisspel met het licht.
Liefde voor vakmanschap
Doorgedreven werfopvolging en samenwerking met vakmannen met wie we het oog voor detail gemeenschappelijk hebben. We geloven in de kracht van een positieve mindset en probleemoplossend
denken, waardoor de focus volledig kan gelegd worden op het uiteindelijke doel.
Veelgestelde
vragen
Hoe verloopt een bouwproces? Wat kan ik verwachten van een samenwerking met Facet? Vind een antwoord op de meest gestelde vragen hieronder:
-
Hoe wordt het ereloon van de ontwerper bepaald?
Alle projecten zijn maatwerk. Een offerte wordt op maat gemaakt voor onze opdrachtgevers na een eerste kennismakingsgesprek. We bepalen hiervoor een vaste prijs of percentage zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Het ereloon hangt dus af van de bouwkosten & grootte van het project maar ook de complexiteit en mate van uitwerking en begeleiding speelt hierin een rol. Op basis van deze gegevens bepalen we wij een precieze, op maat gemaakte prijs op voor uw project
-
Kunnen jullie mij een offerte sturen?
Om met elkaar een proces van ontwerpen en bouwen in te gaan is een mooi maar ook ingrijpend proces. We vinden het heel belangrijk om met onze bouwheren op eenzelfde lijn te zitten en stellen steeds volgende vragen:
- Sluit de stijl van onze projecten aan bij wat jullie voor ogen hebben voor jullie eigen project?
- Welke timing hebben jullie voor ogen?
- Hebben jullie reeds een budget in gedachte? Welke werken wensen jullie hiermee uit te voeren?
- Wat verwachten jullie van een architect? Wensen jullie een totaalbegeleiding bij jullie bouwwerken? Of wensen jullie liever enkel ruwbouw/winddicht begeleiding?
Wij vinden het dan ook belangrijk dat we de tijd nemen om met elkaar kennis te maken en de basis te creëren voor een mooie samenwerking.
-
Met welke studies dien ik altijd rekening te houden?
1. EPB-verslaggeving
Een EPB (Energie Prestatie en Binnenklimaat) is verplicht. Elk leefmilieu dient te voldoen aan de energienormen en de te volgen procedures die worden opgelegd door de overheid. De studie is verplicht vanaf het moment dat er een vergunning of melding wordt geregistreerd bij de gemeente. Als opdrachtgever ben je hiervoor verantwoordelijk. Indien het leefmilieu hier niet aan voldoet, volgt een administratieve boete. De EPB-verslaggever wordt aangesteld door de architect in opdracht en factureert direct aan de opdrachtgever.
2. Veiligheidscoördinatie
Een veiligheidscoördinator is verplicht wanneer er tenminste twee aannemers de werken uitvoeren, zelfs al komen zij nooit gelijktijdig op de bouwplaats. Hij wordt vanaf de ontwerpfase betrokken bij het bouwproces. De veiligheidscoördinator wordt aangesteld door de architect in opdracht en voor rekening van de opdrachtgever. Voor meer informatie: www.vlaanderen.be/veiligheidscoördinatie
3. Stabiliteitsstudie
De architect doet beroep op een stabiliteitsingenieur wanneer het voorontwerp klaar is om de dragende elementen na te kijken en indien nodig te dimensioneren. Hij wordt aangesteld door de architect in opdracht en voor rekening van de opdrachtgever.
4. Ventilatie
Bij een ingrijpende energetische renovatie en nieuwbouw is het verplicht om een ventilatiesysteem te integreren, anders dient er een boete te worden betaald. De ventilatieverslaggever wordt aangesteld door de architect in opdracht en voor rekening van de opdrachtgever.
5. Grondsondering
Een grondsondering is noodzakelijk om het draagvermogen van de grond te bepalen alsook het type en diepte van de nieuwe fundering. Tegelijkertijd wordt ook de diepte van het grondwater gemeten. Dit geldt vooral bij nieuwbouw en soms voor uitbreidingen.
6. Landmeter
Een landmeter meet en maakt de plannen op van een bestaande toestand van een perceel, een terrein of een gebouw. Hij staat ook in voor het verkavelen van grond, plaatsbeschrijvingen van gebouwen, schatten van verkoopwaardes van onroerend, etc.
-
Heb ik recht op premies? Zo ja, waarvoor kan ik hier terecht?
De verschillende premies kan je terug vinden op www.premiezoeker.be
-
Ben ik vrij om zelf mijn aannemers te kiezen of moet ik samenwerken met diegene die Facet voorstelt?
Als architectenbureau dragen wij open communicatie en transparantie hoog in het vaandel. Onze uitgebreide portefeuille van aannemers laat toe om telkens de juiste aannemer voor te stellen aan de opdrachtgever. Wij zoeken telkens diegene die het beste bij het project past op vlak van prijs/kwaliteit, termijn, karakter, etc. De opdrachtgever is natuurlijk vrij om zelf meerdere aanvragen voor te stellen.
Wil je meer informatie?
Maak een afspraak om jouw woonwensen te bespreken.